Over mij

Hallo ik ben Mathieu Ras,

Geboren in 1994 op 5 september begon mijn leven al gelijk in de in de technische en maritieme sector.

In 1982 begonnen mijn ouder Kees Ras en Aranka Huguenin op 22 en 15 jarige leeftijd aan de bouw van hun eigen 15 meter lange stalen rondspant zeiljacht. Mijn vader was net afgestudeerd en mijn moeder zat nog op school. De bouw van het de romp liep gestaag want in 1986 ging de kale romp al te water. 2 jaar later (1988) maakten mijn ouders de eerste reis met het schip genaamd Floating dream. Dit was vanaf Nederland naar Spanje toentertijd nog zonder GPS dus zonnetje schieten op de golf van Biskaje en bij de noordkust van Spanje navigeren op de bergtoppen met behulp van het sextant door middel van hoogte bepaling!

Bij terugkomst van deze reis zijn mijn ouders in 1988 een jachtwerf begonnen in Sint- annaland (nu genaamd Mariteam shipyard BV) mijn ouders hebben deze werf gehad tot en met 1996, binnen deze periode ben ik geboren.

Na de verkoop van de werf zijn mijn ouders en ik begonnen aan een rondreis van ongeveer 7 maanden, ik was toen ongeveer 3 jaar oud. Varen met de kleine bijboot was toen al een belangrijk component in mijn dagelijkse routine.

Bij terugkomt in Nederland is mijn vader begonnen als projectmanager bij de wederopbouw van de Silverspray, dit was een oude vergane schoener gebouwd door Scheepswerf Piet Smit en te water gelaten in 1916. Welke omgebouwd moest worden tot luxe zeiljacht. Ook hier heb ik vele reizen op meegemaakt

De jaren hierna heb ik altijd op en rond schepen gewoond, geleefd en gewerkt.

Zo heb ik onder andere gewerkt bij Van Beers scheeps- en jacht techniek waar ik bij een binnenvaart schip een complete machinekamervloer en uitlaat systeem heb gelast.

Mariteam shipyard waar ik diverse schilder en reparatie werkzaamheden heb uitgevoerd.

Krasconsult waar ik heb geholpen met de refit van ons zeilschip, denk hierbij aan werkzaamheden zoals, de motor en schroefas uitlijnen, het dek opnieuw plamuren en lakken, diverse tanks ontroesten, huid doorvoeren vervangen, en diverse houtbewerkingen.

Smit polyweb waar ik werkzaam ben geweest als keurmeester voor het keuren van valbeveiliging, hijs en span middelen en kettingwerk.

De alm jachtbouw waar ik in een periode van een half jaar vele rvs tanks van begin tot eind heb gelast en geplaatst, dek kranen heb geïnstalleerd en aangesloten, diverse elektrische systemen heb aangesloten, hydraulische anker lieren heb geplaatst en aangesloten, en vele metaal bewerkingen heb gedaan.

Huisman equipment waar ik in een periode van een half jaar divers kantoor werk heb verricht waar onder cable management klussen voor grote pijpleg torens, en kranen, projecten heb begeleid m.b.t het plaatsen van elektrische installaties.

Bst dintelsas waar ik diverse bergingen heb bijgestaan.

Novi marine waar ik mede oprichter van ben, hier ben ik 3 jaar werkzaam geweest. Ik heb in deze 3 jaar onder andere +/- 25 Grote Ribs afgebouwd van A tot Z, denk hierbij aan hydrauliek, elektra, motoren plaatsen, testvaren (waaronder met klanten), afstellen van setups voor betere performance, etc. Ook heb ik op diverse beurzen gestaan waaronder de Hiswa, Southampton boat show, Seawork en de Belgian boat show. Verder ben ik in deze 3 jaar op fabrieksbezoeken geweest in zuid afrika en engeland om importeurschap van diverse merken te verkrijgen en om kwaliteits bewaking te verbeteren.

Ook heb ik in 2015 de opleiding Scheeps- en jachtbouwkunde aan het scheepvaart en transport college behaald.

Al met al heb ik door de jaren heen al op jonge leeftijd veel ervaringen opgedaan welke perfect aansluiten op mijn diensten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s